Gällivarepremiären

Då var vi igång med skidsäsongen 2017-2018. I år gick premiären uppe i Gällivare på Hellnerstadion, en ort och bana som jag verkligen gillar och har goda minnen från. Bland annat från 2016 då jag var 10a på SM 50km och 2a på Volkswagen Tour efter Marcus Hellner.

Jag har sett fram emot att dra igång säsongen länge och har känt mig i bra form. Det var bra drag i benen dagarna innan tävlingen och på uppvärmningen till fredagens lopp 10km skejt. Men när nummerlappen väl kom på när jag tryckte på rejält kände jag hur det skrek i luftrören av den bitande kylan och höga luftfuktigheten. Efter knappt 1km så var jag tvärstum och kroppen ville inte sammarbeta. Uppför backar där jag dagarna innan åkt uppför på 3ans växel fick jag nu gå uppför på 2an och varje gång jag såg en backe fick jag ångest. Jag kämpade mig runt och slutade 66a i resultatlistan, 19e svensk i ett hav av starka ryssar. Efter loppet började jag hosta och det blev väldigt slemmigt i luftrören. På lördagen var hostan så illa att jag bedömde att chansen för att det skulle gå bra på 15km klassiskt var så liten att det inte var värt att starta och göra luftrören sämre.

Känns otroligt surt att starta säsongen på lika dåligt sätt som förra året. Men kanske tack vare att jag i tid drog i handbromsen och inte körde i lördags så undgick jag en längre luftvägsinfektion eller förkylning.

Jag är i alla fall bra nu och tränar för fullt. Hostan har försvunnit och slemmet i halsen lika så. Nu har jag lagt helgen bakom mig och gläds istället åt de andra i klubben och vänner från andra klubbar som åkte bra! Nya tag till första Sverigecupen i Idre om två helgen och ska gör allt för att det ska gå bättre där!

Hade bra!