Skandinavisk cup Piteå och NM på Gåsbu

Det har varit en hektisk start på året 2018. Hade först några fina dagar i Åre sen var det en liten bilresa upp till Piteå för Skandinavisk och Volkswagen Cup. Det blev definitivt en mer lyckad helg än tidigare under säsongen. Det gick att åka avslappnat, kunde trycka på och åka tekniskt som jag brukar göra. Bara av att det funkade i åkningen så blev helgen i Piteå betydligt roligare än tidigare tävlingar denna säsong. Jag har tränat så hårt sista månaderna för att hitta den känslan och när man äntligen lyckas så blir allt mycket roligare. Jag vill alltid prestera på topp och göra bra resultat men för mig spelar det ingen roll om det inte är en bra känsla i kroppen och om jag inte kan åka som jag vill.

Efter Piteå så åkte till Hamnar i Norge för att tävla i Norska mästerskapen på Gåsbu. Har alltid gillat att tävla i Norge och motståndet under ett NM är så nära världscup man kan komma. Gåsbu skidstadion låg mitt ute i skogen, ca 15km från Hamnar. Det var riktigt fina spår, mycket snö och härlig stämning rund spåren. Lördagens 30km skiathlon startade i väldigt högt tempo men kroppen svarade bra och hängde med tätklungan till precis innan skidbytet. Fick kämpa på stakningen och det var inte kul att släppa täten. Kom in till skidbytet som 23a, ca 30 sek efter täten men hade ett väldigt struligt skidbyte där mina skejtskidor gled utanför boxen och hamnade i ett ingemansland under första varvet på skejtdelen. Blev sen ikappkörd av en liten klunga och då började benen vakna till liv. Vi körde ifatt några som släppt täten och under sista varvet försökte jag gå ifrån i varje uppförsbacke men blev hela tiden ifatt gliden utför. Det slutade i spurt och slutade på 26e plats, 8 sekunder upp till 18e man. Det var ett klart framsteg från tidigare tävlingar och så glad över att jag åkte över till Norge och tävlade. 

Tack till Erik Dengerud, Kjelsås Skidklubb och Oslo Skikrets för all hjälp under helgen.

 

SONY DSC