Lima Skate Maraton och Volkswagen Cup

Hej.

Två tävlingshelger har passerat och äntligen börjar det hända saker i kroppen och det har varit väldigt kul att tävla och åka skidor.

Först var det Lima Skate Marathon, 50km fristil mastart. Yep, du läste rätt, 5 mil, masstart FRISTIL i januari. Långlopp i sig är inget ovanligt men ett lopp i fristil på en 2x25km runda med både långa backar och platta partier är väldigt sällsynt i Sverige. Det finns några lopp som NattVasan, Fjälltoppsloppet, kungsledenrennet och Dundret runt Skejt men de arrangeras i Mars och April. Så en stor eloge till Lima SK och tack för ett fantastiskt arrangemang och hoppas fler klubbar och arrangörer väljer att arrangera längre skejtlopp i framtiden. 

Det var ett väldigt fint lopp runt samma bana som Sixten Järnberg Memorial som arrangerades dagen innan. Det var riktigt hårda och fina spår, Inte så många startande men härlig atmosfär och trevlig stämning. Kroppen kändes bra och slutade med seger med över 8 minuter. 

Dagen efter Lima var jag rätt sliten i benen men av tidigare erfarenheter brukar jab bli i ännu bättre form några dagar efter längre lopp. På torsdagen åkte vi ner mot Ulricehman för ännu en Sverigecup med sprint och 15km fristil. 

Banan i Ulricehamn var inte så kuperad men nästan absolut inga vilopartier så det var bara att jobba hela tiden. Öppnade hårt mentappade mycket utför och på platten. Var ingen super speed i kroppen men kunde hålla ett högt och jämnt tempo loppet igenom och det slutade med en 6e plats. Laginsatsen av ÖSK var väldigt bra med 3st topp 11 och Rasmus som tog sig upp på pallen. 

Känns skönt att det börjar lossna i kroppen och ser fram emot kommande tävlingar.

Hade

Petter