Minitour och Skandinavisk cup-avslutning i Trondheim

Det är kul att åka skidor just nu. Mina två veckor på Mylla gav mycket motivation och gjorde susen för formen och åkningen. Förra helgen var tävlingsfri, körde ett eget träningsrace i Mylla men nu i helgen var sista Skandinaviska cupen i Trondheim. Det var en minitour med skejtsprint, 10km klassiskt och jaktstart 15km fristil.  

Sprintprologen i fredags var ingen höjdare men kände att kroppen var på gång och tappade inte så mycket tid även om jag blev 144a. Var mer taggad till lördagens 10km klassiskt där jag startade ganska tidigt i startfältet och hade inte mycket tider att gå på. Banan var väldigt fin med lång stigning första 2,5km sen ner till stadion och en brant backe på slutet. Öppnade lite för sakta första varvet men fick igång ångan ut från stadion på 2a och plockade mycket sista 5km. Slutade 27a, första gången jag tagit poäng i skandinavisk cup och mitt bästa 10km lopp på länge. 10km har varit en distans som jag fruktat och inte kunnat åkt avslappnat i men denna gång fungerade det. Tack vare det resultatet klättrade jag i totalen, från 144e till 33e plats vilket gav mig ett ganska bra läge till söndagens jaktstart.

På söndag morgon hade det kommit 10cm nysnö och det fortsatte snöa under förmiddagen. Absolut inget negativt för min del, älskar när det är tungfört och mycket nysnö. Det var väldigt tight framför mig i starten men kände direkt i första backen att det var bra drag och plockade så mycket placeringar jag kunde de första 12 kilometerna utan att titta bakåt eller vila upp mig bakom någon. Vid toppen av banan på sista varvet hade jag åkt upp mig till 14e man och var i fronten av en klunga på 6-8 åkare. Insåg att jag inte skulle hinna köra ikapp någon mer åkare utan la mig någon placering längre bak i klungan och laddade för att köra allt i sista långbacken vid stadion. Fick tyvärr ingen lucka denna gång och fick se mig passerad av tre norrmän i spurten men slutade som bäste svensk, en tå framför Björn Sandström. Jag hade till slut 11e tid på etappen. Väldigt skönt att allt slit börjar ge riktiga resultat och är väldigt motiverad till kommande tävlingar. 

Resultat 

Artikel Skidor.com

Efter loppet visade Pappa mig runt på en tur i hans gamla träningsmarker i Bymarka. Solen började komma fram och vi hade en väldigt fin tur tillsammans. Vi tog ett fikastopp på en våffelstuga sen vände vi hemåt. Pappa åkte hem till Borlänge medans jag åkte med en minibuss till Järpen.

Nu blir det lite träning fram till nästa tävling om två veckor. Tack ÖSK och Pappa för servicen under helgen!

Hade 

Petter