Svenska Skidspelen

Hej.

Efter den fantastiska helgen i Holmenkollen blev jag uttagen till världscupsavslutningen under Svenska skidspelen i Falun. Jag fick tyvärr inte åka för landslaget utan i den så kallade nationella gruppen så åkte Östersunds-dräkten. Vi hade dock vallning och service av landslaget så det var i stort sett ingen skillnad med förutsättningarna. Ända sedan jag var liten och åkte Lilla SS på Lugnet har jag drömt om att åka uppför Mördarbacken i världscupen. 

Upplägget i Falun var en minitour, samma som i Trondheim där det gick väldigt bra. Så mina förväntningar på mig själv var ganska höga.

Sprint Fristil

15km Klassiskt Masstart

15km Fristil Jaktstart

Tyvärr började touren inte så bra. När jag kom i mål på sprintprologen hade jag väldigt ont i lungorna och bröstet sen kom en hosta på kvällen. Kroppen kändes fortsatt ok så jag tänkte inte på att inte åka lördagens masstart. Det loppet gick bra i 5km sen i mitten av mördarbacken svartna det för ögonen och jag fick total syrebrist. Det skrek i hela kroppen och tappade alla krafter. Kämpade mig runt resterande 10km, kroppen var så borta att jag inte kunde höra eller se all den publik som stod i mördarbacken. Det enda som fanns var att komma i mål och få slut på lidandet. Efter loppet blev hostan ännu värre men blev aldrig sjuk eller så. Kunde inte sova så bra och på morgonen beslöt jag och landslagsläkarn att det var smartast att avstå söndagens jaktstart. Det var ett av de suraste beslut jag har varit tvungen att ta men det är samtidigt inte kul att åka när man inte kan prestera på topp. 

Förhoppningsvis kommer det fler chanser att få åka svenska skidspelen och ser fram emot kommande tävlingar. 

Tack Östersunds SK och Svenska Landslaget för all suport under helgen.