Reistadøpet med Team Santander

Hej.

I helgen fick jag för första gången på riktigt representera Team Santander under Reistadølepet i Bardufoss utanför Tromsø. Jag har under sommaren och hösten fått följa med laget på deras läger vilket har betytt väldigt mycket för mig och min utveckling. Och när Anders och Jörgen Aukland frågade mig om jag ville köra för dem under Reistadløppet blev jag väldigt glad och det var väldigt kul att få avsluta säsongen med de jag tränat stora delar av året med.

Det var ett av de finaste lopp jag åkt någon gång med två riktigt långa och branta stigningar på över 20 minuter. Reistadløpet är det enda loppet i Visma Ski Classic där de flesta går med fäste för att backarna är så tuffa. 

Jag är överlag nöjd med loppet och glad över att jag kunde dra in väldigt mycket poäng för teamet i totalen och sprinten så att vi avgjorde lagtävlingen. Men jag är lite besviken att jag fick problem halvvägs upp i första backen och var tvungen att släppa sen att 6 man gled förbi mig i sista långa nedförsbacken till mål. Slutade på 17e plats och det var helt ok men jag vill självklart mycket mer.

Annars var det en fantastisk helg och glädjer mig för teamets framgångar, Tord Arse Gjerdalen tog hem segern, Anders Aukland 3a, Øyvind Moen Field 5a, Andreas Nygaard 7a, jag 17e och Oskar Kardin 21a. Hoppas att få representera teamet flera gånger i framtiden och ser fram emot att träna med dem mer.

Härnäst väntar Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna som är sista stora loppet under säsongen.

Petter

 

Foto Visma Ski Classic
Foto Visma Ski Classic
Foto Visma Ski Classic