3a i Stora Fjälltoppsloppet

Hej

I helgen var det Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna, den sista tävlingen för skidsäsongen 2017/2018. Kroppen började kännas bättre och bättre efter Reistadløpet och eftersom det inte gick riktigt så bra som jag hoppats där så var jag väldigt taggad att avsluta säsongen med ett bra lopp. Dagen innan körde jag en lång tröskel på första delen av från Bruksvallarna, över Mittåkläppen till Ramundberget sen uppför slalombacken. Spang i 60min med några stegringslopp på eftermiddagen sen var jag redo. Starten gick och det kändes väldigt bra. Ville ha ett högt tempo från början så gick upp i tät och tryckte på hela första stigningen för att skaka av så många som möjligt. När vi kom upp till Mittåkläppen var vi en grupp på 7-8 åkare. Vi åkte ner till Ramundberget och i botten slalombacken sa Daniel till mig “Gå upp och gör det du ska uppför backen så ska jag försöka hänga på”. Jag skrattade och gick jag upp i tät. Borrade uppför den 2a långa stigningen och lyckades ta spurtpriset på toppen.  Vi låg och växeldrog över fjället, förbi Ösjöstugan och när vi kom till Walles satte jag in ett ryck. Jag fick en lucka på de andra innan nerförsbacken men Björn Sandström lyckades ansluta. Vi körde allt vad vi kunde för att hålla undan från Daniel Rickardsson, Anders Södergren och Jens Burman. 1km från mål snubblade Björn till och jag blev ensam. Var sjukt trött och slitten, inte mycket tryck kvar i benen alls. Precis innan vi kom in till stadion var de ifatt och det slutade med spurt där jag slutade 3a efter Björn och Daniel. Jag hade hoppats att kunna vinna men jag är ändå nöjd med loppet. Björn var stark på slutet och kul att han vann. Mycket imponerad också av Anders Södergren som var med ändå till spurten, sjukt stort att få åka tillsammans med sin barndomsidol!

Dagen efter åkte jag, Pappa och Lars en fin fjälltur på 3 timmar sen hem till Åre. 

Nu blir det bara träning efter väder, kropp och huvud. En del planering och utvärdering sen drar jag igång igen ordentligt 1a maj.

En utvärdering på Bloggen kommer snart!

Hade Petter

 

Foto jocke.lagercrantz
Foto Jocke Lagercrantz