Sognefjell med Svenska skidlandslaget

Hej.

Igår kom jag hem från mitt första läger för nya träningsåret i Sognefjell. Alltid spännande att åka på läger med ett nytt gäng men det var en lite annorlunda känsla nu eftersom det var mitt första läger någonsin med landslaget. Men  det släppte ganska fort och när vi väl var på plats i Sognefjell så kändes det bara bra att vara iväg på läger bland fjällen och träna, äta och sova. 

Sognefjell ligger vid Jotunheimens fjällen på drygt 1400 meters höjd nära Gladøpiggen, Norges högsta berg (2469möh). Jag har länge önskat åka hit och jag blevsjukt taggad när jag hörde att landslagets första läger skulle vara på skidor i Sognefjell.  Men det var grymt fina förhållanden i skidspåren och vi hade inte en dag med dåligt väder. Vi snurrade runt på ett 6km-spår tillsammans med bland annat Finska, Norska och brittiska landslaget. även om man hann bli lite less på rundan så gjorde den fina naturen, strålande vädret och det inspirerande sällskapet att träningstimmarna flög iväg. 

Två intervallpass genomfördes, ett klassiskt på skidor och ett på rullskidor upp till Sognefjellet från Fortun, en stigning på nära 1300 höjdmeter. 

Det var ett mycket bra läger och det känns som att jag är där jag ska vara i denna period. Nästa landslagsläger är i Torsby efter midsommar men innan det åker jag ner en sväng till Livigno för att träna lite på höjd. 

Men innan det ser jag fram emot att vara hemma i Åre lite och köra älghuffs uppför skutan.

Tack Ski Team Sweden och Team Bauhaus för ett mycket bra läger!

Hade// Petter

Redo för rullskidintervaller upp till Sognefjell