Livigno

Bona Sera från Livigno.

Jag skriver från Italienska byn Livigno där jag nu varit på höghöjdsläger. I samarbete med Hotel Alpen Village och Bivio i Livigno så har jag fått möjligheten att göra ett höghöjdsupplägg inför kommande säsong. Jag trivs verkligen i Alperna och är väldigt glad över att få möjligheten till att träna i den här mäktiga miljön! Jag har nu varit här i snart två veckor och det har varit helt fantastiska träningsförutsättningar. Bra väder, inte för varmt eller för kallt. Vägen i dalen upp mot Forcola är väldigt fin för rullskidåkning och bergen är helt makalösa att springa i. Alpen Village Hotel ligger på 1950möh och de närmsta bergen är upp mot 3000m. 

Det har varit ett väldigt bra läger här hittills och kroppen har svarat bra trotts höjden och den hårda träningen. Efter första veckan var jag väldigt sliten. Det blev väldigt mycket löpning med mycket höjdmeter som tog på benen. Sprang bland annat banan inför Livigno Sky Marathon tillsammans med klubbkamraten från Sportsgym André Jonsson. Efter en dags vila fick jag nya krafter och sista dagarna känner jag att formen har varit stigande. I onsdags körde jag 2×8 + 4x6min intervaller uppför Passa Stelvio i spöregn och snöfall mot toppen. Det var en helt sjuk stigning och blev ett väldigt bra pass. 

I slutet av lägret ska jag tävla Livigno Sky Marathon som är med i Skyrunning världscupen , 34km och 2700 höjdmeter stigning. Loppet är med i Skyrunning World Series och det blir årets första skyrace, ska bli väldigt kul att tävla igen!

Nedan är lite bilder jag tagit här nere, tack igen till Alpen Village och Bivio för all hjälp!

DCIM100GOPROG0280889.JPG