Hej.

Det har varit en tung period. Innan premiären i Bruksvallarna fick jag reda på att jag hade bihåleinflammation och luftvägsinfektion och fick en två veckors antibiotikakur. Inget annat att göra än att vila och ta det lugnt. På slutet av kuren började jag må mycket bättre och jag kände mig som en helt ny människa. Det var inte förrän då som jag insåg att jag inte mått så bra ett tag och att jag behövde vilan och återhämtningen. Jag började sakta komma igång med små promenader/joggingturer. Den 21a November var jag och Jejje ute och hikeade när jag halkade på en träbro, skar upp hela lillfingret och stukade handen. Jag tog mig till HC direkt och de gjorde rent såret och kollade så att det inte blivit några skador på leder eller att det inte var kvar några stickor. Det såg ok ut så jag gick hem och trodde att det skulle läka ganska fort.

Men såret och fingret gjorde ondare och ondare för varje dag som gick och det svällde upp och blev tre gånger så stor. Jag började få feber och må dåligt och tog mig till sjukhuset igen. Såret hade blivit väldigt infekterat och jag hade blodförgiftning. Stannade kvar på sjukhuset hela dagen och fick kraftig antibiotika igen. Fick ta det lugnt några dagar till och utan speciell bättring, det gjorde fruktansvärt ont och såret var fortsatt infekterat. Jag hade som mål att kunna åka Skandinaviska cupen i Östersund inom två helger men det kändes vid detta var väldigt långt borta.

Jag besökte Åre hälsocentral nästan varje dag de kommande två veckorna och fick såret omlagt men det vägrade läka. De gjorde ett ultraljud och såg att det låg kvar något där inne i fingret så de opererade men hittade inget. Eftersom det bara var en lokal infektion så fick jag klartecken att börja träna och jag ställde in mig på att kanske kunna åka i Östersund. Jag kunde inte använda vänster hand förrän två dagar innan tävlingen men gick in med inställningen att det bara skulle bli kul att tävla igen och hitta flytet i åkningen. Det kändes tungt, dåligt med ork men det var fantastiskt kul att åka skidlopp igen!! Kunde använda handen rätt bra men det gjorde ont till och från.

Såret blev sakta bättre men det gick fruktansvärt långsamt och det gjorde fortsatt ont. Det var nu över 4 veckor efter jag vurpade på träbron i Åre och började bli riktigt less. Tillslut fick jag en tid hos handkirurgen i Östersund och de opererade direkt. 

De hittade en sticka på 22mm i fingret, hälften så lång som hela mitt finger…Fick en ny antibiotikakur, min 5e vecka i rad men lättad över att det äntligen kan börja bli bättre

Nu en vecka efter känns det äntligen som att det börjar läka och jag kan använda handen för fullt och träna som jag vill. Det har blivit mycket utan stavar så att inte såret ska gå upp men kan nu köra för fullt med båda stavarna. Över jul har jag varit hemma hos familjen i Borlänge och åkt en del skidor i Bergebo. Nästa tävling blir skandinaviska cupen i Voukatti där jag bara kör 30Km fristil, ser sjukt mycket fram emot det!

 

God Jul och gott nytt år!!